Prekam

Manualer och bruksanvisningar

Tydliga manualer och bruksanvisningar gör viktig skillnad

Manualer & bruksanvisningar

Behöver ni hjälp med manualer och bruksanvisningar? När vi hjälper våra kunder i riskbedömningsprocessen, skapar vi också ofta den tekniska akten enligt bilaga VII i 2006/42/EC. Detta innebär att våra kunder ger oss förtroendet att utföra och producera manualer enligt kraven för den lagstiftning och de direktiv och standarder som är applicerbara inom marknader där maskiner och maskinlinjer används. Detta är också vårt kärnområde.

Fokus på målgrupp, innehåll och struktur

Vi arbetar helt i linje med SS-EN-ISO 20607 (Maskinsäkerhet-Bruksanvisning-Allmänna principer) med särskilt fokus på målgrupp, innehåll och struktur. Vår målsättning är att våra manualer och bruksanvisningar ska vara tydliga och lättnavigerade men också estetiskt tilltalande. Era bruksanvisningar är viktiga handlingar som ingår i er tekniska dokumentation.

Om ni är intresserade av våra tjänster inom teknisk dokumentation eller vårt arbete med användarvänliga och målgruppsanpassade manualer, tveka inte att kontakta oss.

Mail: larry.falk@prekam.se

Telefon: +46 705 93 89 98

Ni kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär HÄR.  

Teknisk dokumentation

PREKAM AB är ett tjänsteföretag som erbjuder tillverkningsindustrin kvalificerad kompetens och resursförstärkning inom maskinteknik och maskinsäkerhet. Vi medverkar i ett flertal internationella tekniska kommittéer och har bland annat medverkat i framtagandet av den nya harmoniserade standarden för framtagning av manualer EN ISO 20607.

Vår styrka ligger i att erbjuda våra kunder totallösningar inom konstruktion, riskanalyser och teknisk dokumentation. PREKAM stöttar och driver arbetet med att framställa användarvänliga manualer och bruksanvisningar, tillverkningsdokumentationen och den tekniska akten. Vi hjälper er att skapa, samla och underhålla flerspråkig teknisk dokumentation enligt kraven från direktiven samt de harmoniserade standarderna.

Exempel från vårt arkiv